Šta su u odbranu islama izjavile svjetske fudbalske zvijezde?

  20 Novembar 2014

Uprkos invaziji obmanjivanja i izobličenja koju predvode svjetski mediji protiv islama, nekoliko poznatih fudbalskih zvijezda odbilo je ići stazom tih pohoda zabluđivanja.

David Villa, nekadašnji napadač reprezentacije Španije i fudbaler američkog New York Citya, bio je jedna od žrtvi invazije izobličenja protiv islama. Ipak, nakon što se upoznao sa učenjima ove vjere, a posredstvom njegovog druženja sa nekadašnjom španskom zvijezdom Barcelone, Ericom Abidalom, izjavio je:

"Islam je vjera problema i ubijanja, tako su me učili u školi. Međutim, nakon što sam igrao sa Abidalom i Turanom shvatio sam da je to vjera toleracije."

Istovremeno, proširile su se glasine o napadaču meksičkog nacionalnog tima i Real Madrida, Javier Hernandez Chicaritu da je primio islamsku vjeru dok je igrao u redovima engleskog Manchester Uniteda... Ali on je to demantovao..

Međutim, istovremeno, on ne krije svoju oduševljenost islamskom vjerom i pečatom svih vjerovjesnika kada izjavljuje:

"Ja nisam musliman ali, po mom mišljenju, najbolje stvorenje je Muhammed, Allahov poslanik."

Što se tiče Cristiana Ronalda, tvorca igre portugalskog nacionalnog tima i Real Madrida, on je pohvalio islamsku vjeru koja čovjeku dariva predivan poredak kojim čovjek ide čitavog svog života i opseg psihološke udobnosti koju osjećaju muslimani. Rekao je:

"Ja, uistinu, volim muslimane jer osjećam da je njihov život primjeran i uređen u svakoj stvari i to nije nikakva slučajnost. Ja znam dosta o islamskoj vjeri i sve ono što se govori u medijima je samo puko zabluđivanje." 

Portugalska zvijezda je rekla i ovo: "Tu postoji vrijeme za namaz, postoji vrijeme za čitanje Kur ana, više puta sam slušao Kur an i  zavolio sam ga jer on odmara moju dušu i ja sam zadivljen time." 

I velika francuska zvijezda Eric Abidal je svojevremeno nakon prihvatanja islama izjavio:

"Islam je vjera koja mi je smirila dušu i dala motivaciju da budem uspješan u životu. Vjera u Allaha mi daje više snage i sve je lakše uz vjerovanje."

Izvor: Akos.ba

Multimedija

android 515x241

Kolumne +

Novosti

Intervjui & kolumne

Popularni članci sedmice (kopiraj)

Popularni članci sedmice