Životni put junaka BiH: Bio na spisku Srbije, odabrao BiH, trudom i radom zaslužio poštovanje!

  14 Oktobar 2015

Momak rođen u Tuzli 1990. godine, Milan Đurić, heroj je bh. nacije! Fudbaler italijanske Cesene je u posljednjih pet-šest dana postao  junak bh. javnosti. U dvije ključne utakmice kvalifikacija za EURO postigao je dva pogotka i odveo BiH u baraž!

Najprije je zapao za oko Vladi Jagodiću, nekadašnjem selektoru mlade repreznetacije BiH, te može se reći da je upravo bivši selektor U21 reprezentacije BiH najviše zaslužan za Milana Đurića i njegovo "probijanje" do vrha. 

Đurić je 2012. godine dobio poziv u mladu reprezentaciju BiH, koji je odmah prihvatio i debitovao 1. juna iste godine u susretu protiv Bjelorusije. Zanimljivo, u to vrijeme Đurić je bio na širem spisku Siniše Mihajlovića, tadašnjeg selektora Srbije, ali se odlučio prihvatiti Jagodićev poziv.

Tada je igrao u Crotoneu kao posuđen igrač Parme. Đurić je svojim partijama dobio minutažu, koju je najbolje iskoristio u susretu protiv Njemačke na Koševu, kada je postigao hat-trick (sva tri gola glavom), pa ga bh. javnost i dan danas poznaje zbog toga. 

Jagodić je svojevremeno istakao da je Đurić pošten i porodičan čovjek, koji se sam bori za sebe, a kada mu je rekao da ga ne može "bacati u vatru" odmah protiv Bjelorusije, kada je Đurić trebao debitovati, naš napadač je odgovorio: ‘Selektore ja sam se odazvao na poziv, a ako vi odlučite da sjedim na tribinama ja ću poštovati tu odluku.’

Đurić igra u Italiji već osam godina kao igrač Cesene, a bio je godinama na mnogim posudbama. Sada je napadač Cesene, koja se takmiči u drugoj italijanskoj ligi. Nema sumnje da će dobiti brojne ponude već u zimskom prelaznom roku, kada se uzmu u obzir njegove posljednje partije u državnom dresu. Napadač koji ima tek 25 godina, ima visinu, skok, staminu, nema sumnje da će još napredovati u karijeri. 

Multimedija

android 515x241

Kolumne +

Novosti

Intervjui & kolumne

Popularni članci sedmice (kopiraj)

Popularni članci sedmice