24 Juli 2014
 
ponedjeljak, 26 Avgust 2013 21:58

Ekskluzivno: Ibričić za sport24.ba nakon potpisivanja ugovora!

Autor:  H. M.

    Senijad Ibričić prije početka posljednje utakmice drugog kola turske Super lige između Erciyesporoma i Bešiktaša potpisao je trogodišnji ugovor sa novim turskim prvoligašem Erciyesporom iz Kayserija.
    - Napokon sam pronašao klub u kojem ću nastaviti karijeru. Sretan sam i zadovoljan što je napokon sve gotovo i ne želim se osvrtati na ono što je bilo, već samo na ono što budućnost donosi. Čelnici Erciyespora su znali u kakvoj se situaciji nalazim i bili su strpljivi pokazavši koliko me žele. Dogovorili su se sa Lokomotivom i to je zapravo ono što je najbitnije. Idem u sredinu gdje me cijene i gdje ću igrati, a uz sve to, Erciyesport je ekipa koja u narednoj sezoni ima velike ambicije i sigurno neće biti prolaznici, izjavio je Ibričić nakon potpisisvanja za www.sport24.ba i dodaje kako ga je trener Erciyespora želio dovesti još prije šest mjeseci, u vrijeme dok je vodio ekipu Gencerbirligija.
    - Pokazao je koliko me cijeni i želi i to je jedan od razloga zašto sam sretan. Naravno, u svemu tome za mene je najbitnija činjenica da na okupljanje reprezentacije dolazim kao igrač sa riješenim statusom. Svi
    znate koliko želim igrati za reprezentaciju i želio sam po svaku cijenu napustiti Lokomotiv, kako bi se nametnuo selektoru Sušiću. Sada, kada sam pronašao klub, vjerujem da dolaze bolji dani za mene i da ću ponovo dokazati kako zaslužujem biti dio ekipe, koja krupnim koracima korača ka Svjetskom prvenstvu u Brazilu, riječi su Senijada Ibričića za naš portal.