Marković o ostanku na trenerskoj poziciji: "Nije dovoljno samo reći - izjasni se"

  17 Oktobar 2015

Dragan Marković, selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine još uvijek nije odgovorio na ponudu Izvršnog odbora Rukometnog saveza BiH da ostane na funkciji do 20. januara.

Naime, od Smaje Karačića, generalnog sekretara RSBiH zatražio je više detalja vezanih za njegov novi ugovor, saznaje Anadolu Agency (AA).

U četvrtak uvečer IO RSBiH donio je odluku da ne prihvati prijedlog Stručne komisije i smijeni Markovića, te za novog selektora imenuje Bilala Šumana. Dogovoreno je da se aktuelnom selektoru ponudi novi ugovor pod istim uslovima do 20. januara naredne godine, tačnije do kraja prvog dijela kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2017. godine u Francuskoj.

"Nisam još uvijek ništa odlučio, jer sam tražio od Karačića neka pojašnjenja. Ne želim odgovoriti na svega tri, četiri rečenice, nego želim znati detalje mog novog ugovora. Nije dovoljno samo reći izjasni se. Ostalo je da vidimo kakve će mi uvjete ponuditi, pa ću donijeti odluku hoću li i dalje voditi reprezentaciju. Još ljetos sam s Karačićem na osnovu odluke Izvršnog odbora RSBiH dogovorio sve detalje mog novog ugovora. Zbog toga sam odbio jednu veoma primamljivu ponudu da vodim klub. Sve što mogu reći je da sam imao prepisku s Karačićem i da čekam odgovor od saveza u kojem će me obavijestiti šta tačno trebam da prihvatim ili odbijem", kazao je Marković za Anadolu Agency (AA).

Rukometna reprezentacija BiH kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo počet će 4. novembra kada će u Tuzli ugostiti Slovačku. Četiri dana kasnije gostovat će Litvaniji. U grupi 1 je još selekcija Kosova, a u baraž će se plasirati samo prvoplasirana selekcija.

Prvi dio kvalifikacija završava se 17. januara 2016. godine, a prema odluci Izvršnog odbora konkurs za selektor bh. rukometaša biće raspisan četiri dana kasnije. Utakmice baraža za SP igraće se u junu 2016. godine.

Novosti iz BiH

android 515x241

Kolumne +

Novosti

Intervjui & kolumne

Popularni članci sedmice (kopiraj)

Popularni članci sedmice